Honungsgratinerade rotfrukter

Smidigt gott och billigt.

Skala och grovstrimmla
1 Kg Morott
0.5 Kg Palsternacka 
1.5 kg Kålrötter
Lägges på plåt i ett tunt lager blands med olja. peppra och salta ordentligt
rosta i ugn i 25 min i 220 grader ta ut rotfrukterna och häll på honung, blanda.
höj ugnen till 250 grader och rosta igen i 5 min.
serveras med massa hackade örter.
om ni vill ha den som sallad låt kallna och häll över lite senapsvinegrette.


Coleslowesallad med päron!

Perfekt till Entrecoten!

Sommarkål      1,5 Huvud strimlas och lägges i bunke

Rödlök               2 St kalas och strimlas
Päron                 4 st skivas inga kärnor
Äpplemos         2 dl blanda samman allt. Tillsätt
majonnäs         ca 1.5 dl och
cremefraish      ca 5 dl salta och peppra avsluta gärna med honung och färsk hackad persilja blanda samman

tänk på att sommarkålens storlek kan variera, så propotionerna kan förändras!


Senapsvinegrette

Kompliserad vinegrette men klarar ni detta  så är det bra

senap                   0.5 dl vispas med
matolja                 siktas försiktigt, när det tjoknat till sig tillsätt
vitvinsvinäger      ca 1.5 dl forsätt vispa när vinägern är slut tillsättt
matolja                 ca 1.5 dl siktas försiktigt när det tjoknat till sig, spädes den med
vatten                    ca 1.5 dl fortsätt att röra hela tiden under detta receptet krydda med italiensk kryddblandning eller vad ni önskar för smak salta och peppra passar till alla typer av sallad.



Grekisksallad

Gurka skalas och urkärnas
Tomater
oliver Kalamanta 
paprika
fetaost 
Hacka allt i stora bittar blandas
innan servering häll över senapsvinegretten!   

Tzatziki

Ett nästan måste på grillkvällarna nu i sommar!

grekisk (turkisk) yoghurt
gurka som skals och urkärnas sen rives i en släng (Kökshanduk) krama ur vattnet ur gurkan
vitlök mixas med olja
olivolja
hackad dill

Blanda samman alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar .


Frasses Kyckingmarinad

Till kycklinggrillspett!

olja
sweetchili
rivet skal och pressad citron
kikomansoya
vitlök
lök
honung
timjan
mixas med stavmixer till en tjock smet 
salta och peppra 

lägg sedan kycklingbittarna i marinade och låt marineras ju längre destu bättre .
Grillpinnarna lägges först i vatten en stund inna köttet träs på.
på så sätt slipper du elda pinnarna.  

beduinGratäng

Potatisgratäng

                                    Hallen på Gymmet!


ingredienser
Potatis, purjolök, lök och vitlök detta ska hackas


Och tänk om stagge, Törnmo och Hallen kunde vara lika snabba som dom är i sängen (vad jag hört)
så hade vi sluppigt stå i köket hella natten! var bara en som skar sig faktiskt.

När detr är hackat fräs allt i en kastrull häll på mjölk och grädde koka upp och red av med maizena en så kallat topredning, salta och peppra, nu ska det smaka salt i kastrullen för sen ska potatisen i och potatis suger åt sig salt, så ta i lite . låt detta små puttra (Sjuda) häll sedan i form och kör klar det sissta i ugnen.

LägerBiffar!

beduinbiffar med soltorkad tomat, oliver, basilika, vitlök och lök samt fetaost!



Johan var det som stod för kreationen i köket för biffarna.


Mixa.
Oliver svarta (kärnfria)
Vitlök
Soltorkade tomater
Rödlök
Basilika
och olja
när detta är mixat ha i bitar med fetaost blanda sen ihop det med
Blandfärs alt Nöttfärs (vid vall av nöttfärs tillsätt lite grädde för att få upp fethalten så det inte blir torra biffar)
tillsätt ströbröd och blanda väll så du får rättkonsistent plus att det inte blir några brödklumpar i smeten.
forma i önskade stolekar förslagsviss 100gramare
pensla lätt med olja och släng dom på grillen, vänd inte för ofta,fastnar lättare i grillen då


RSS 2.0